Prosciutto Makers since 1919
Prosciutto Attilio Fontana was born in 1919 in Montagnana, in the heart of the fertile Po Valley between the Adige River and the Euganean Hills. This is the place of origin of the master prosciutto makers who created a craft handed down from one generation to another. Since 1919, Attilio Fontana has produced the prosciutto which today has become the Prosciutto Veneto Berico Euganeo, as certified by DOP (Protected Designation of Origin) in 1996.
Thanks to the weather conditions, temperatures and geographical area, and its characteristic maturing period, prosciutto Attilio Fontana has a unique flavour, delicate and sweet. Taste it finely sliced if you want to fully enjoy all its qualities – it will melt in the mouth, and its distinctive low salinity will make you savour all its aromas and delicate flavour.
Attilio Fontana has always selected pig legs coming from the Po Valley, a farming area of the best pig breeds. The legs are then salted, and their slow maturation will give the prosciutto that unique aroma… the aroma of prosciutto Attilio Fontana!
Latest news
Attilio, Giorgio, Pietro e Giacomo Fontana ringraziano…
A conclusione dell’edizione 2016 di “Montagnana in Festa – Prosciutto Veneto DOP”, desideriamo ringraziare tutti coloro che, a qualsiasi titolo, hanno contribuito indistintamente all’enorme successo di pubblico presso l’Isola del Gusto e la Sala Gourmet. (more…)
A cena con… Attilio Fontana Prosciutti
Sembra proprio che gli eventi atmosferici siano proporzionali alla buona riuscita di una serata. Ieri sera infatti, nonostante il maltempo che ormai tradizionalmente accompagna la presentazione del prosciutto “Attilio Fontana Montagnana”, presso la Sala Gourmet all’interno dell’isola del Gusto abbiamo registrato il tutto esaurito, addirittura con una corposa lista d’attesa di alcune decine di persone. (more…)
Tra una settimana inizia “Montagnana in festa”
Aprirà fra una settimana “Montagnana in Festa – Prosciutto Veneto DOP”, la kermesse dedicata ad uno dei prodotti più prestigiosi della nostra Regione. (more…)