Prosciutto Makers since 1919
Prosciutto Attilio Fontana was born in 1919 in Montagnana, in the heart of the fertile Po Valley between the Adige River and the Euganean Hills. This is the place of origin of the master prosciutto makers who created a craft handed down from one generation to another. Since 1919, Attilio Fontana has produced the prosciutto which today has become the Prosciutto Veneto Berico Euganeo, as certified by DOP (Protected Designation of Origin) in 1996.
Thanks to the weather conditions, temperatures and geographical area, and its characteristic maturing period, prosciutto Attilio Fontana has a unique flavour, delicate and sweet. Taste it finely sliced if you want to fully enjoy all its qualities – it will melt in the mouth, and its distinctive low salinity will make you savour all its aromas and delicate flavour.
Attilio Fontana has always selected pig legs coming from the Po Valley, a farming area of the best pig breeds. The legs are then salted, and their slow maturation will give the prosciutto that unique aroma… the aroma of prosciutto Attilio Fontana!
Latest news
A cena con.. Attilio Fontana Prosciutti
Come da consolidata tradizione, anche quest’anno una serata infrasettimanale di “Montagnana in festa” 2016 è dedicata alla degustazione del Prosciutto Veneto DOP di Attilio Fontana Montagnana. Vi aspettiamo tutti, dunque, giovedì 19 maggio 2016, alle ore 20.00 presso “l’isola del gusto” in piazza Vittorio Emanuele II. (more…)
Montagnana in festa 2016
È finalmente arrivato il filmato ufficiale per “Montagnana in festa – Prosciutto Veneto DOP” 2016. (more…)
Attilio Fontana al “Despar Festival 2016”
Attilio Fontana Montagnana è stato scelto da Aspiag Service quale testimonial della produzione di eccelenza del territorio, nel campo dei prosciutti, per la manifestazione “Despar Festival 2016” (more…)