Prosciutto Makers since 1919
Prosciutto Attilio Fontana was born in 1919 in Montagnana, in the heart of the fertile Po Valley between the Adige River and the Euganean Hills. This is the place of origin of the master prosciutto makers who created a craft handed down from one generation to another. Since 1919, Attilio Fontana has produced the prosciutto which today has become the Prosciutto Veneto Berico Euganeo, as certified by DOP (Protected Designation of Origin) in 1996.
Thanks to the weather conditions, temperatures and geographical area, and its characteristic maturing period, prosciutto Attilio Fontana has a unique flavour, delicate and sweet. Taste it finely sliced if you want to fully enjoy all its qualities – it will melt in the mouth, and its distinctive low salinity will make you savour all its aromas and delicate flavour.
Attilio Fontana has always selected pig legs coming from the Po Valley, a farming area of the best pig breeds. The legs are then salted, and their slow maturation will give the prosciutto that unique aroma… the aroma of prosciutto Attilio Fontana!
Latest news
Nancy Brilli in visita al prosciuttificio Attilio Fontana
In attesa di andare in scena al Teatro Bellini di Montagnana con la commedia di Shakespeare “La bisbetica domata”, rivisitata in chiave moderna per la regia di Cristina Pezzoli, Nancy Brilli, Gianluigi Igi Meggiorin e Gennaro Di Biase hanno voluto conoscere i produttori del prosciutto che avevano appena apprezzato in un ristorante della città murata. (more…)
Buone feste!!
Con questo breve e, speriamo simpatico video, la famiglia Fontana vi vuole fare gli auguri… (more…)
Vendite sospese per esaurimento scorte
Nel ringraziare di cuore tutti i nostri Clienti, che hanno dimostrato ancora una volta la loro simpatia per la nostra azienda con una mole inaspettata di acquisti, comunichiamo che siamo costretti a sospendere momentaneamente le vendite (more…)