Prosciutto Makers since 1919
Prosciutto Attilio Fontana was born in 1919 in Montagnana, in the heart of the fertile Po Valley between the Adige River and the Euganean Hills. This is the place of origin of the master prosciutto makers who created a craft handed down from one generation to another. Since 1919, Attilio Fontana has produced the prosciutto which today has become the Prosciutto Veneto Berico Euganeo, as certified by DOP (Protected Designation of Origin) in 1996.
Thanks to the weather conditions, temperatures and geographical area, and its characteristic maturing period, prosciutto Attilio Fontana has a unique flavour, delicate and sweet. Taste it finely sliced if you want to fully enjoy all its qualities – it will melt in the mouth, and its distinctive low salinity will make you savour all its aromas and delicate flavour.
Attilio Fontana has always selected pig legs coming from the Po Valley, a farming area of the best pig breeds. The legs are then salted, and their slow maturation will give the prosciutto that unique aroma… the aroma of prosciutto Attilio Fontana!
Latest news
Anche qualcosa di noi a Expo 2015
resentati lunedì 5 ottobre ad Expo 2015, presso il padiglione della Regione Veneto, i filmati realizzati dagli Uffici Regionali e da Veneto Agricoltura, con la collaborazione delle imprese interessate, che illustrano le produzioni della filiera zootecnica veneta. (more…)
Blogger a “Montagnana in Festa 2015”: esperienze di una visita guidata
Fra i numerosi visitatori che hanno partecipato alle visite guidate in prosciuttificio durante l’ultima edizione di “Montagnana in Festa – Prosciutto Veneto DOP” ci sono stati alcuni blogger che hanno voluto mettere in rete e condividere la loro esperienza. (more…)
“Facce di…gusto” in replica a Roncade
Continua fino al 30 giugno 2015, presso il “Perchè” di Roncade l’apprezzata mostra fotografica di Renato Vettorato, “Facce di…gusto” dedicata ai produttori di eccellenza del Triveneto. (more…)